Ελένη Βάκα

Σπουδές

Σπούδασα κλασσικό χορό (RAD), μοντέρνο χορό (ISTD), jazz και flamenco στη σχολή χορού της Judith Neil με δασκάλους την Judith Neil την Claire Susana Fordham και τον Ντίνο Φανάρα. Συνέχισα της σπουδές μου δίπλα στην Deborah Hill κάνοντας κλακέτες (ISTD) και παίρνοντας όλα τα επαγγελματικά μου πτυχία και τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ μαθήματα Tango Argentino με τον Τάσο Τόπα.

Παράλληλα παρακολούθησα σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κλασσικού, μοντέρνου, jazz, σύγχρονου, χορού και Tango Argentino από καταξιωμένους δάσκαλους του χώρου όπως Elizabeth Harrison , Katie Morea, Tereza Theodoulou, Pamela Edleston, Susan Graham, SaraJane Bulloc, Barbara Evans, Χριστίνα Φωτεινάκη, Κωνσταντινο Γεράρδο, Γωγώ Πετραλή, ΕρμηΜαλκότση, Ιοκαστη Λιονάκη, Mariano Chicho Frumboli, Juana Sepulveda, Alejandro Larenasκαι Marisol Moraeles, Ruben και Sabina Feliz και άλλους.

Κατέχω διπλώματα του διεθνώς αναγνωρισμένου Βρετανικού εκπαιδευτικού οργανισμού Imperial Society of Teachers of Dance (ISTD) Advanced 2 στο κλασικό και στο μοντέρνο χορό και Advanced 1 στις κλακέτες.

Τα επαγγελματικά μου πτυχία είναι: Associate, DDI-DDE, Licentiateκαι Fellowship στο μοντέρνο χορό και DDI-DDE και Licentiate και στο Κλασσικό μπαλέτο με Tutor την Elisabeth Harrison.

To 2010 ίδρυσα την σχολή χορού Τερψιchorus στην Θεσσαλονίκη η οποία είναι εγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο του ISTD και επαγγελματική σχολή σε κλασικό, μοντέρνο και κλακέτες του ιδίου οργανισμού.

Το 2014 ίδρυσα την ομάδα χορού AniMotus. Η πρώτη δουλειά της ομάδος ήταν το «Εκ των Έσω», ακολούθησε η «Μοίραι εν Χορδαί», «Μήδεια»και η τελευταία μας δουλειά είναι η «Μήδεια 2»

Ακαδημαϊκές σπουδές

Οι ακαδημαϊκές μου σπουδές έγιναν στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Σπούδασα σε αναγνωρισμένο παράρτημα του Kigston University και κατέχω το Diploma in Management Studies (DMS) και το Master in Business Administration (MBA) με εξειδίκευση στην «Στρατηγική Διοίκηση».

Εργασιακή εμπειρία

Από το 2000 έως σήμερα έχω διδάξει και χορογραφήσει σε σχολές της Θεσσαλονίκης, όπως η ΧΑΝΘ, το πολιτιστικό κέντρο του δήμου Θέρμης και στο Εργαστήρι χορού Έκφραση.

Έχω δραματοποιήσει τα βιβλία «Αλχημιστής» και «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» και έχω χορογραφήσει για τα θεατρικά έργα «Η Αρπαγή της Πριγκίπισσας Αιώρας» , «Τα όπλα του Αχιλλέα» και για τις χορευτικές παραστάσεις «Τέχνης Δρώμενα» (2011), «Απο την Θεσσαλονίκη στο Παρίσι» (2012) , «Η Κυρία με τις Καμέλιες» (2012) , «Ελλήνων Έργα»(2013). Χορογράφησα για την μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση » Σαίξπηρ για Παιδιά : Τρικυμία » στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2014) και για την παράσταση χορού «Ταξίδι στο χρόνο» (2014). Το 2015 και το 2016 έγραψα για τις ανάγκες της σχολής χορού τα παραμύθια «Τα μαγικά παπούτσια» και το «Μονοπάτι της Αγάπης» και χορογράφησα μέρος αυτών. Το 2017 χορογράφησα για της ανάγκες της παράστασης Terpsichorus Fm.