Ελένη Βάκα

Hover Box Element

Hover Box Element

Σπουδές

Σπούδασε κλασσικό χορό (RAD), μοντέρνο χορό (ISTD), Jazz και Flamenco στη σχολή χορού της Judith Neil με δασκάλους την Judith Neil την Claire Susana Fordham και τον Ντίνο Φανάρα. Συνέχισε της σπουδές της δίπλα στην Deborah Hill κάνοντας κλακέτες (ISTD) και τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί μαθήματα Tango Argentino με τον Τάσο Τόπα.

Ταξιδεύει συχνά τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος για σεμινάρια κλασσικού, μοντέρνου, jazz, σύγχρονου, χορού και Tango Argentino που πραγματοποιούνται από καταξιωμένους δάσκαλους του χώρου όπως Elizabeth Harrison, Katie Morea, Tereza Theodoulou, Pamela Edleston, Susan Graham, Sara Jane Bulloc, Barbara Evans, Vivienne Saxton, Elen Ruth Davis, Ross McKim, Χριστίνα Φωτεινάκη, Γωγώ Πετραλή, Ερμή Μαλκότση, Ιοκάστη Λιονάκη, Mariano Chicho Frumboli, Juana Sepulveda, Alejandro Larenas, Marisol Moraeles, Ruben και Sabina Feliz και άλλους.

Διπλωματούχος Advanced 1 (RAD) και Advanced 2 (ISTD) στον κλασσικό χορό, Advanced 2 (ISTD) στο μοντέρνο χορό και Advanced 1 (ISTD) στις κλακέτες.

Διπλωματούχος Fellowship στο μοντέρνο χορό και Licentiate στο Κλασσικό μπαλέτο με Tutor την Elisabeth Harrison.

Το 2017 εκπαιδεύτηκε στο Progressing Ballet Technique Program το οποίο δημιουργήθηκε από την Marie Walton-Mhon.

Το 2019 εκπαιδεύτηκε στη νέα ειδικότητα του ISTD, Contemporary από τον δημιουργό του Ross McKim.

Ακαδημαϊκές σπουδές

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων παράρτημα του Kingston University και κατέχει το Diploma in Management Studies (DMS) και το Master in Business Administration (MBA) με εξειδίκευση στην “Στρατηγική Διοίκηση”.

Εργασιακή εμπειρία

To 2010 ίδρυσε την σχολή χορού Τερψιchorus στην Θεσσαλονίκη η οποία είναι εγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο του Istd και επαγγελματική σχολή σε κλασικό, μοντέρνο και κλακέτες του ιδίου οργανισμού.

Το 2014 δημιούργησε την ομάδα χορού aniMotus με την οποία έκανε τα έργα «Εκ των Έσω» (2014), «Μοίραι εν Χορδαί» (2015), «Μήδεια» (2016) και η «Μήδεια 2» (2017).

Από το 2000 εως σήμερα έχει δραματοποιήσει τα βιβλία “Αλχημιστής” και “Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες”. Έχει χορογραφήσει για τα θεατρικά έργα “Η Αρπαγή της Πριγκίπισσας Αιώρας” , “Τα όπλα του Αχιλλέα”. Έχει χορογραφήσει πολλές χορευτικές παραστάσεις, μερικές εκ των οποίων είναι: “Τέχνης Δρώμενα” (2011), “Από την Θεσσαλονίκη στο Παρίσι” (2012) , “Η Κυρία με τις Καμέλιες”(2012) , “Ελλήνων Έργα”(2013), “Ταξίδι στο χρόνο” (2014) και “Terpsichorus Fm ” (2017).