Στεργιοπούλου Ελένη-Μαρίνα

Η Στεργιοπούλου Ελένη-Μαρίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Η επαφή της με την κίνηση ξεκίνησε σε ηλικία τεσσάρων ετών, μέσα απο τη ρυθμική αγωνιστική γυμναστική και το μπαλετο με την οποία ασχολήθηκε εντατικά για δεκατέσσερα χρόνια σε μορφή πρωταθλητισμού. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική ,αναλαμβάνοντας την προετοιμασία αθλητριών της Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα κλασσικού, μοντέρνου και σύγχρονου χορού ώς μαθήτρια.

Το 2007 ορκίζεται ως Πτυχιούχος Μηχανικός Περιβαλλοντος και το 2010 ακολουθώντας το πάθος της για το χορό αποφασίζει να φοιτήσει στην   ακαδημία χορού I.S.T.D. (Imperial Society of Teachers of Dancing). Σπούδασε κλασικό και μοντέρνο χορό με tutor την Ελένη Βάκα, αποκτώντας πτυχία χορεύτριας έωs και το επίπεδο Advanced 2 στον μοντέρνο χορό. Όσον αφορά το σύγχρονο χορό έχει διδαχθεί με συστηματικά μαθήματα και σεμινάρια αρκετές τεχνικές του σύγχρονου χορού (Flowin Motion, Flying Low , Release, Limon, Contact Improvisation,Partnering) από διαφορετικούς καταξιωμένους δασκάλους απο Ελλάδα και εξωτερικό (Κωνσταντίνο Γεράρδο, Παύλο Κουρτίδη, Ελένη Γκιούρα, Πέπη Κέη, Νίνα Δίπλα, Αντωνιάδου Σοφία, Ερμή Μαλκότση,  Χριστίνα Σουγιουλτζή, Σόνια Ντόβα, , Γιάννη Καρούνη,Eddie Bruno, Paolo Gingolati,  Nikki o’Hara, Αλέξανδρο Σταυρόπουλο,Sarah Cernaux κ.α)

Ως μέλος της χορευτικής ομάδας Τερψιchorus, από το 2010 έχει πάρει μέρος σε παραστάσεις, σε φεστιβάλ χορού και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ανάμεσα στα έργα που έλαβε μέρος είναι “ Τέχνης Δρώμενα, Θεσσαλονίκη 1912-2012, Η Κυρία με τις Καμέλιες ( χοροθέατρο), Ελλήνων Έργα , Ταξίδι στο Χρόνο.

Εχει συμμετοχές στην Παγκόσμια μερα Χορου, Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων στο φεστιβάλ “Freedom of Expression”, στην 3η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορου στο Θέατρο ΠΚ με μία solo χορογραφία “Metamorphosis” δικής μου σύλληψης χορογραφικής και εκτέλεση ιδέας, στο Capani Project στα πλαίσια των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ καθως υπήρξε μέλος της ομάδας Animotus σύγχρονου χορου με την οποία συμμετείχε σε 4 διαφορετικές παραγωγές (“Εκ των Έσω”, “Μοιραι έν Χορδαις” σε συνεργασία με το οργανικό και φωνητικό σύνολο RICERCAR, στη χοροθεατρική παράσταση “ΜΗΔΕΙΑ” και στη συνέχεια στην χοροθεατρική παράσταση “ΜΗΔΕΙΑ 2”.

Το 2017-2018 παρακολούθησε το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα “Re Dance” με θέμα το σύγχρονο χορό και την performance και συμμετείχε ως χορεύτρια στην παράσταση 4 ΕΠΟΧΕΣ σε σκηνοθεσία-χορογραφία Κώστα Γεράρδου. Την ίδια χρονιά υπήρξε Χορογράφος της παράστασης “ H Στρίγγλα που έγινε αρνάκι” του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ με το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Το Μάιο του 2019 συμμετείχε ως χορεύτρια στην παράσταση “ΤΗΕ HERD” ένα χορευτικό project εμπνευσμένο από το κοπάδι των αλόγων, σε σκηνοθεσία-χορογραφία των Ολίνα Οικονομίδου-Μαριάννα Λεπτοκαροπούλου στο Θέατρο Ανετον.

Για 1η φορά φέτος το καλοκαίρι εργάζεται στο camp του ΚΘΒΕ που στεγάζεται στο Βασιλικό Θέατρο και στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Ιούνιο εως Σεπτέμβριο)στα Θερινά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια ώς Δασκάλα χορού σε όλα τα τμήματα του προγράμματος σε ηλικίες 3 εώς 12 ετών.

Σήμερα διδάσκει σε σχολές χορού μπαλέτο, μουσικοκινητική, ρυθμική γυμναστική και σύγχρονο χορό. Από το 2018 ξεκίνησε να εργάζεται για το ΚΘΒΕ (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος) ως Κινησιολόγος στα Καλλιτεχνικά Θεατρικά Εργαστήρια στα τμήματα Γυμνασίου και Ενηλίκων.